«Компанія отримала право на публікацію в світі 2 книг, написаних президентом і місіс Обамою», - цитує видавця Financial Times.

Деталі угоди офіційно не повідомляються. Відомо, що одну книгу напише Барак Обама, а другу - Мішель. Як будуть називатися книги, також поки невідомо.

За право на публікацію видавництво заплатить більше $ 65 млн. Газета повідомляє про аукціон, на якому за право публікації мемуарів боролося кілька видавництв.

Вартість угоди видання називає рекордною. У 2004 році Білл Клінтон отримав $ 15 млн від видавництва Knopf, що входить в Penguin Random House, за публікацію своїх мемуарів.

Джорджу Бушу, за різними оцінками, заплатили приблизно $ 10 млн за його мемуари, які були опубліковані видавництвом Crown.

Видавництво Penguin Random House вже опублікувало 3 попередні книги Обами. Серед його книг, наприклад, «Мрії мого батька» - автобіографія від народження до вступу до Гарварду. Книга вперше була опублікована в 1995 році і перевидана після того як Обама став президентом.

У 2006 році вийшла книга Обами «Зухвалість надії», яка потрапила в список бестселерів. У ній Обама розмірковує про американські цінності і процеси, що відбуваються в світі.

Мішель Обама раніше написала книгу «Вирощені в Америці» про кулінарію і садівництво.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ