Під обмеження ЄС потрапили, зокрема, відповідальні особи за вчинення армією Росії звірств у Бучі.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про шостий пакет санкцій проти Росії за неспровоковане вторгнення в Україну. До нього ввійшла й пропозиція поетапного нафтового ембарго.

Про це вона написала у Twitter.

Під обмеження ЄС потрапили, зокрема, відповідальні особи за вчинення армією Росії звірств у Бучі.

 

«Сьогодні ми представляємо шостий пакет санкцій. По-перше, ми внесли високопоставлених військових й інших осіб, котрі здійснювали воєнні злочини у Бучі. Ми знаємо, хто ви. І ви будете притягнуті до відповідальності», - заявила президентка ЄК.

Крім того, під санкції потрапили ряд фінансових установ Росії, а також російські пропагандисти.

«По-друге, ми вносимо під обмеження Сбєрбанк – безумовно, найбільший банк Росії – й два інші великі банки. По-третє, ми забороняємо доступ до нашого ефіру трьом великим державним мовникам, які агресивно поширюють путінську брехню і пропаганду. Нарешті ми пропонуємо заборонити російську нафту. Скажемо прямо: це буде непросто. Але ми зобов’язані над цим працювати», - сказала фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що Євросоюз хоче перемоги України над Росією.

 

«Саме тому я пропонує почати роботу над масштабним пакетом відновлення для наших українських друзів. Цей пакет повинен принести великі інвестиції для задоволення потреб і проведення необхідних реформ», - додала фон дер Ляєн.

Зазначимо, понад 600 домогосподарств залишаються без електроенергії внаслідок ракетного обстрілу рашистами Львова та Львівської області 3 травня.

ІА "Вголос": НОВИНИ