Україна погодилася розглянути «формулу Штайнмаєра» ще в липні 2019 року під час консультацій дипломатичних радників у «нормандському форматі».

Про це свідчить лист глави Офісу президента Андрія Богдана, який адресований представнику України в Тристоронній контактній групі Леоніду Кучмі, передає НВ.

В документі від 16 липня сказано, що 12 липня 2019 року в Парижі відбулися консультації в «нормандському форматі» на рівні дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Російської Федерації та Франції.

Відзначається, що країни узгодили документ «Кроки, які повинні бути здійснені сторонами». У ньому н аписано, що «нормандська четвірка» повинна підготувати правові рамки щодо «особливого статусу Донбасу», включаючи «формулу Штайнмаєра».

Відомо, що 1 жовтня українська делегація під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську підписала “формулу Штайнмаєра”.

Нанадаємо, що напередодні Пристайко заявив, що уряд піде на “болючий компроміс”, якщо народ не підтримає “формулу Штайнмаєра”

ІА "Вголос": НОВИНИ