Польська влада очікувала можливих провокацій з боку мігрантів, тому підігнала до кордону водомети та декілька гелікоптерів, які патрулюють околиці.

Для контролю за ділянкою кордону Польщі та Білорусі у районі контрольно-пропускного пункту (КПП) «Брузги», де з білоруського боку за останній тиждень з’явився наметовий табір мігрантів, польська сторона застосувала вертоліт, який періодично облітає околиці.

Також поляки підігнали до кордону водомети й постійно нарощують кількість поліції та військових, щоб запобігти можливим спробам мігрантів прорватися через кордон.

Як стало відомо, біженці, що скупчилися біля КПП з білоруського боку, вже зламали огорожу на білоруському кордоні та прямують в напрямку Польщі. Серед кількох сотень людей, що перебувають безпосередньо біля КПП, є жінки та діти.

Як повідомляють польські прикордонники, за минулу добу було зафіксовано 118 спроб незаконного перетину білорусько-польського кордону. Загалом, з початку листопада вже зафіксовано понад 5 тисяч спроб перетину кордону.

Раніше ми повідомляли, що британський генерал закликав НАТО бути готовими до війни з Росією. Зокрема, Картер сказав, що ситуація на кордоні Білорусі та України була «класичним відволіканням уваги» з боку російського уряду, яке тривало «роками, роками та роками».

ІА "Вголос": НОВИНИ