«Король кристалів» Герно Лангес-Сваровскі помер від важкої хвороби у віці 78 років. Протягом 35 років він керував компанією на етапі найбільшого зростання бренду, поки він не став світовим брендом на інклюзивну розкіш.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Праправнук засновника Даніеля Сваровскі, він народився у Ваттенсі в Тіролі в 1943 році, а в 24 роки увійшов до правління сімейного бізнесу, сприяючи подальшому розвитку бренду не тільки в сувенірному секторі, але й серед прикрас.

У ролі менеджера Герно Лангес-Сваровскі зміг із пристрастю та майстерністю продовжувати провідний сімейний бренд дроблених кристалів, заснований в Австрії його прадідом Даніелем Сваровскі у другій половині 19 століття, а потім переданий трьом дітям Даніеля: Фріцу, Вільгельму і Альфреду, а згодом численним спадкоємцям.

У 1974 році, коли компанія зіткнулася з різким падінням продажів після різкого падіння цін на нафту, Герно Лангес-Сваровскі перебрав керівництво від близько двох сотень членів сім'ї разом з Крістіаном Швебергер-Сваровскі та братами Гельмутом та Герхардом Сваровскі.

Через чотири роки разом з Крістіаном Швебергером-Сваровскі він придбав Aircraft Innsbruck, який згодом став Tyrolean Airways (нині входить до складу Austrian Airlines Group, а Tyrolean Jet Services з 1988 року є ексклюзивною власністю Swarovski. ).

Під його керівництвом у 1979 році компанія розпочала виробництво кришталевих фігур Сваровскі, а у 1980-х поглинула американську ювелірну мережу Zale, що включає тисячі магазинів, відкривши перший магазин у Нью-Йорку.

У 1995 році під його керівництвом також було відкрито Музей Kristallwelten у Ваттенсі, і Герно був нагороджений різними відзнаками.

У 2002 році він передає свої функції в групі – продаж і маркетинг – своєму синові Маркусу (від першого шлюбу з Майєю Лангес-Сваровскі).

Лангес Сваровскі, який давно відійшов від суспільного життя, також володів виноградниками в Китаї та Аргентині, якими керував інший син Майкл. Лангес-Сваровскі помер у четвер, 21 січня, в оточенні своїх близьких, але звістка про його смерть була оприлюднена лише в п'ятницю. Похорон відбудеться найближчими днями.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ