У віці 99 років 27 січня пішов із життя видатний український вчений у галузі профілактичної медицини, видатний токсиколог та гігієніст, академік НАМН України, член-кореспондент НАН України Ісаак Трахтенберг.

Про це повідомили у Національній академії медичних наук України.

«...На 100-му році життя перестало битися серце Людини Епохи, відомого науковця, учителя, наставника, колеги, видатного вченого, фундатора вітчизняної токсикології, творчого дослідника у галузі профілактичної медицини академіка НАМН України, члена-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки України, академічних премій з профілактичної медицини, Премії імені О. О. Богомольця, Почесного професора навчальних і наукових закладів, заступника директора з наукової роботи Ісаака Михайловича Трахтенберга», – йдеться у повідомленні.

Ісаак Трахтенберг – заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України, почесний професор Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського та інших наукових закладів.

Свою наукову діяльність учений присвятив дослідницькій та практичній роботі у таких пріоритетних нині галузях медицини, як токсикологія, гігієна, медицина праці, медична екологія.

Понад 50 років академік очолював науковий колектив дослідників з медицини праці та профілактичної токсикології Інституту медицини праці імені Ю.І. Кундієва Національної академії медичних наук України.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ