Колін Пауелл, перший темношкірий держсекретар США, який допомагав формулювати зовнішню політику при декількох президентах, помер в понеділок вранці у віці 84 років від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Про це повідомили світові інформаційні агенції.

Силовик Пентагону, який служив солдатом у В'єтнамі і згодом став головою Об'єднаного комітету начальників штабів, був повністю вакцинованим, коли він помер в Медичному центрі Волтера Ріда в Балтіморі.

Його сім'я підтвердила його смерть в заяві на Facebook. Неясно, коли йому поставили діагноз COVID і як довго він перебував у лікарні, але раніше у нього була діагностована множинна мієлома - тип раку крові, який впливає на здатність організму боротися з інфекціями.

«Генерал Колін Л. Пауелл, колишній держсекретар США і голова Об'єднаного комітету начальників штабів, помер сьогодні вранці через ускладнення, пов'язані з COVID», - йдеться в заяві його родини.

«Він був повністю вакцинований. Ми хочемо подякувати медичному персоналу Національного медичного центру Волтера Ріда за дбайливе лікування. Ми втратили чудового і люблячого чоловіка, батька, дідуся і великого американця». 

Пауелл працював при декількох республіканських адміністраціях, в тому числі за Рональда Рейгана, і Джорджа Буша-молодшого.

Президент Буш і колишня перша леді Лаура заявили в понеділок, що вони «глибоко засмучені» звісткою про смерть Пауелла. При Буші Пауелл підтримав війну в Іраку в 2003 році і зіграв важливу роль в боротьбі проти Аль-Каїди і Талібану після 11 вересня.

Читайте також на сайті ІА Вголос: 

ІА "Вголос": НОВИНИ