Кошти, які виділяють обласна, міські та районні ради для територіальної оборони, йдуть для потреб та захисту місцевих громад.

Про це в коментарі «Вголосу» повідомив командир 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України підполковник Валерій Курко.

«Моєму підрозділу місцеві адміністрації можуть тільки допомогти. Проте наше фінансування здійснюється Міністерством оборони України. На сьогодні я не потребую коштів для бригади. Але, можливо, завтра доведеться звернутися до органів самоврядування за фінансовою допомогою. Але на сьогодні те, чим забезпечує Міністерство оборони, нам вистачає», - наголосив він.  

Що стосується виділених 5 млн гривень з бюджету області, то їх місцева влада може використати для закупівлі та обладнання спеціального зв’язку, через який влада комунікуватиме між собою та військовими підрозділами. Також за ці кошти обладнають фортифікаційні споруди в межах Львівської області, починаючи від лінії оборони: доти, блокпости та інше.

На запитання кореспонденту «Вголосу», чи можуть бути бойові дії на території Львівської області і Львова, Валерій Курко відповів коротко:

«Я не виключаю цього».

За його словами, помилка багатьох львів’ян в тому, що вони звикли до того, що вісім років війна йде на Сході України, а ось у Львові такого нема.

«Війна є і тут. На Львівщині присутні й інші складові війни, в тому числі й інформаційні», - зазначив комбриг 103-ї окремої бригади територіальної оборони.

Окрім того, він нагадав, що захищати Україну можна не тільки зі зброєю в руках, але й в тилу.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», фракція ЄС у Львівській міській раді ініціює скликання позачергової сесії та внести питання «Про реакцію на російську агресію та негайне розв'язання питань, що пов'язані з посиленням обороноздатності держави».

ІА "Вголос": НОВИНИ