Досі 426 громадян України за надуманими і політично вмотивованими звинуваченнями утримуються в нелюдських умовах у місцях обмеження волі в РФ та на тимчасово окупованих територіях України.

Про це у своєму телеграм-каналі, поінформувала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова за результатами робочої зустрічі із захисником прав людини Республіки Вірменія Арманом Татояном.

“Розповіла про складну ситуацію з додержанням прав громадян України на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької і Луганської областей: за роки окупації від бойових дій постраждало понад 14 тисяч осіб, з яких 3,5 тисячі загинули. 426 громадян України за надуманими політичними звинуваченнями утримуються в нелюдських умовах у місцях несвободи РФ та на тимчасово окупованих територіях України. Майже 300 осіб зникли безвісти”, - зазначила вона.

Денісова зазначила, що ще майже 450 громадян очікують свого переведення з місць утримання у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей для відбування покарання на підконтрольній українському Уряду території. Але процес переведення, за її словами, вже два роки як заблоковано.

Також вона додала, що у незаконному ув’язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває 296 громадян України, з них: 252 цивільні особи та 44 військовослужбовці.

Нагадаємо, як писав «Вголос», сьогодні бойовики заблокували роботу ОБСЄ на Донеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ