Колишній президент України Петро Порошенко заявляє про фальсифікацію звинувачень проти нього і просить Печерський районний суд Києва повернути прокуратурі клопотання про обрання запобіжного заходу для нього.

Після перерви суд повернувся до розгляду питання про обрання запобіжного заходу для Порошенка у справі про державну зраду й купівлю вугілля в ОРДЛО.

Порошенко заявив про «брутальні порушення, які прокурорські працівники здійснили при оформленні підозри»

«Я звертаюся до суду з клопотанням усунути брутальні порушення законодавства. Ця справа має негайно бути повернута до прокуратури. У цій макулатурі чи туалетних папірцях, які вони дали нам знущально для ознайомлення, немає нічогісінько», - сказав експрезидент.

За словами Порошенка, до справи долучили «папірці», але голова Верховної Ради не поінформований, як того вимагає закон, про що він говорив публічно.

Він наголосив, що доводиться говорити про те, «хто і як вручав», а не про суть звинувачень.

Експрезидент також заявив, що готувалася провокація з затримкою його в аеропорту, якій завадила «наявність сотень камер» біля аеропорту.

Порошенко також запевнив: «Я в країну приїхав добровільно, першим ділом я приїхав до суду – і жодного приводу для уникнення судочинства я не давав і давати не збираюся».

Своєю чергою, представник прокуратури заявив, що порушень не було.

Новіков перепитав, хто саме вручив підозру письмово, бо захист наполягає, що він не отримував підозру.

Порошенко також заявив, що його адвокати просили прокуратуру провести слідчі дії з президентом Володимиром Зеленським та лідером фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією, які публічно дискредитували його і заявляли, що знають цінну інформацію.

Прокурори заявили, що вони всі докази зібрали вже і "де-факто слідство закінчили".

Згодом, суддя повідомив про технічну перерву у 20 хвилин.

«Вголос» повідомляв, що колишній президент України Петро Порошенко порадив нинішньому главі держави Володимиру Зеленському не вживати заборонених психотропних речовин.

ІА "Вголос": НОВИНИ