Після своєї промови перед прихильниками, що зібрались біля аеропорту “Жуляни” в Києві, п’ятий президент України та лідер партії “Європейська Солідарність” поїхав до суду.

Зазначимо, що засідання Печерського суду Києва у справі Порошенка заплановане на 11 годину.

Як зустрічали п'ятого президента України та лідера «Європейської Солідарності» ви можете подивитись у прямому етері телеканалу NTA.

Додамо, поки Порошенко проходив прикордонний контроль у нього забрали закордонний паспорт. Стало відомо, що його (паспорт — ред.) хотіли віддати працівникам ДБР, які також прибули в аеропорт для вручення повістки в суд.

фото: Українська правда

Він сказав, що його не пропускають в Україну, як народного депутата, що суперечить чинному законодавству і просив повернути йому паспорт. Виникла штовханина між прихильниками експрезидента.

За кілька хвилин йому повернули паспорт. За словами Порошенка, це сталося після вказівки слідчого ДБР.

В аеропорту експрезидент заявив, що співробітники ДБР, «частина з яких переодягнулася прикордонниками упродовж 15 хв намагалися не допустити» його на територію України.

Петро Порошенка виступає перед своїми прихильниками
фото: Українська правда

За його словами, паспорт у нього вилучили нібито для того, щоб «встановити його особу».

У своїй промові він заявив, що його хотіли затримати в аеропорту, але «злякалися людей та журналістів».

«Зараз ми рухаємося на суд, де дамо їм бій… Я вас всіх чекаю біля суду», - сказав Порошенко.

Справа Порошенка: що відомо

Нагадаємо, 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента». Мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах»

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Водночас в тексті підозри Петру Порошенку виявили серйозну помилку.

Пізніше, в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

Потім, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Згодом стало відомо, що суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила рішення про арешт майна п'ятого президента України Петра Порошенка, внесли до бази сайту «Миротворець».

Дивіться також: «Зеленський, я повертаюся»: Порошенко летить в Україну. Наживо.

ІА "Вголос": НОВИНИ