Політики, журналісти та активісти збираються в Міжнародному аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського, куди о 09:10 має прилетіти лідер політичної партії «Європейська Солідарність», народний депутат, колишній Президент України Петро Порошенко.

Про це з місця події повідомляють ЗМІ.

Біля входу в термінал А, де має приземлитися літак із Порошенком на борту, зібралися близько тисячі учасників акції, організованої на підтримку політика. Вони тримають у руках стяги України, прапори з символікою «Європейської Солідарності», та плакати з написами: «Ні політичним репресіям», «Україні потрібен Порох», «Порох є, дамо вогню». На термінал D повісили банер «Повернемо Україні гідність». Кількість активістів стрімко збільшується.

Підтримати експрезидента також прибули народні депутати із фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді та депутати фракції «Євросолідарність» у Київраді.

Трансляція з аеропорту і суду на Радіо Свобода.

Більшість представників засобів масової інформації, яких для висвітлення цієї події зібралося близько сотні, перебувають біля зали прильотів, невелика частина – на вулиці.

Аеропорт та територія навколо нього посилено охороняється правоохоронцями.

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в аеропорту Варшави перед відльотом подякував польським партнерам за гостинність та підтримку України. Відео Порошенко опублікував на своїй сторінці у Facebook.



«Я дуже вдячний тим, хто мене підтримав, всім, хто підтримав Україну. Ми в Польщі відчули неймовірну гостинність господарів. Я вважаю, що це наші надійні друзі і партнери. Але ми скучили за домом. Ми скучили за людьми і точно знаємо, що це буде радість зустрічі. І в тих, хто хоче нам зруйнувати цю радість, нічого не вийде. Ми знаємо це, ми впевнені в цьому – і ми їдемо додому», – сказав Порошенко журналістам в аеропорту Варшави. 

Раніше ДБР повідомила Петру Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Офіс генерального прокурора погодив клопотання про арешт Порошенка. Йдеться про схему постачання вугілля з ОРДЛО. Сам п’ятий президент України і лідер партії «Європейська солідарність» звинувачення відкидає.

На підозру одразу ж відреагували західні дипломатичні представництва. Вони застерегли українську владу від політичних переслідувань опозиції.

Як повідомляв «Вголос», колишній президент України Петро Порошенко заявив, що прийде завтра, 17 січня, на засідання Печерського районного суду Києва, де йому обиратимуть запобіжний захід.

ІА "Вголос": НОВИНИ