Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що прийде завтра, 17 січня, на засідання Печерського районного суду Києва, де йому обиратимуть запобіжний захід.

Про це він заявив на брифінгу у Варшаві.

«Ми звернулися до Печерського суду і сказали, що коли треба ми там будемо. Ми дуже докладно розкажемо все у суді, і ви побачите що ДБРівській кошик дуже порожній. Я боротимуся за Україну, я боротимуся проти політично мотивованого переслідування», - заявив він.

Порошенко заявив, що довіряє Верховному суду та Вищому антикорупційному суду більше, ніж Печерському і не бачить підстав для свого арешту. Він також зазначив, що не готує «тривожну валізку» на випадок, якщо його заарештують.

П'ятий президент України також вважає, що взяття його під варту більше зашкодить президентові Володимиру Зеленському, ніж йому самому.

«Я не можу пропустити засідання, починаючи від Конгресу, британського, французького парламентів. Бундестагу..., і прогуляти сесію рідного українського парламенту», - сказав Порошенко.

Він також висловив припущення, що літак з ним можуть посадити в іншому аеропорту, як це зробили раніше білоруські спецслужби для затримання опозиціонера Романа Протаскевича.

Як писав «Вголос», Печерський районний суд прийняв ухвалу про затримання народного депутата Петра Порошенка для доставки до суду. Про це заявив адвокат експрезидента Ігор Головань.

Нагадаємо, Порошенко фігурує в справі щодо закупівлі вугілля з тимчасово окупованих територій, а також сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». У справі також фігурують нардеп Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

ІА "Вголос": НОВИНИ