Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Він фігурує в справі щодо закупівлі вугілля з тимчасово окупованих територій, а також сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР».

Про це інформує пресцентр Державного бюро розслідувань на сторінці в соціальних мережах.

У справі повідомлено про підозри двом нардепам, серед яких є Порошенко, топ-менеджеру часів Януковича та ексміністру енергетики та вугільної промисловості.

Працівники ДБР намагалися вручити Порошенку повістку для проведення процесуальних дій, однак він її проігнорував та поїхав у невідомому напрямку.

Слідчий звернувся до київського суду з клопотанням обрати Порошенку запобіжний захід. Його досі не розглянули, оскільки народний обранець ухиляється від явки.

ЗМІ повідомляють, що Петро Порошенко має намір 17 січня повернутися до України. Саме в день його повернення правоохоронці розраховують провести процесуальні дії та обрати запобіжний захід.

Якщо Порошенко продовжить ухилятися від слідства, то в суді можуть ухвалити рішення про обрання суворого запобіжного заходу.

Як писав «Вголос», Печерський районний суд прийняв ухвалу про затримання народного депутата Петра Порошенка для доставки до суду. Про це заявив адвокат експрезидента Ігор Головань.

Також ми повідомляли, що у пресклубі Львова відбувся брифінг під гаслом «Ні політичним переслідуванням в Україні». Громадськість стала на захист Петра Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ