Печерський районний суд прийняв ухвалу про затримання народного депутата Петра Порошенка для доставки до суду.

Про це повідомив під час брифінгу адвокат політика Ігор Головань.

Адвокати експрезидента стверджують, що Офіс генпрокурора приховує цей документ.

«Ми знаємо, цю інформацію чомусь приховує ОГПУ, чомусь приховує Печерський суд, що існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставки до суду і існує клопотання ОГПУ про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу», — сказав він.

Адвокат також зазначив, що захист офіційно звернувся до Печерського суду з клопотанням про призначення засідання у справі на 17 січня, щоб забезпечити Порошенку можливість бути присутнім на ньому.

Раніше нардеп повідомив, що повернеться цього дня в Україну.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента». Мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах»

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Водночас в тексті підозри Петру Порошенку виявили серйозну помилку.

Пізніше, в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

Потім, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Сьогодні стало відомо, що суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила рішення про арешт майна п'ятого президента України Петра Порошенка, внесли до бази сайту «Миротворець».

ІА "Вголос": НОВИНИ