Суддю Печерського районного суду міста Києва Віту Бортницьку, яка ухвалила рішення про арешт майна п'ятого президента України Петра Порошенка, внесли до бази сайту «Миротворець».

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт.

«Усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї. Співучасник злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно завідомо невинних осіб», — ідеться у повідомленні.

На сайті оприлюднили факти, на основі яких Бортницьку внесли в базу «Миротворець»:

  • участь у фабрикації так званої «Справи про держзраду Порошенка», кримінальне провадження №22016130000000212. Арешт майна та телерадіокомпаній під свідомо сфабрикованим ДБР приводом;
  • жовтень 2021 рік — відправила обвинуваченого у державній зраді та фінансуванні тероризму нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт;
  • раніше без мотивації відмовляла у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, а також відмовляла його адвокатам у доступі до результатів експертиз у справі;
  • грудень 2019 рік — Печерський районний суд Києва закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх народних депутатів фракції «Партія регіонів» Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна в організації ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року. Суддя Бортницька під час ухвалення рішення послалася на закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» від 13 травня 2014 року, який частково декриміналізував злочини, у яких звинувачувалися Єфремов, Гордієнко та Стоян.

Нагадаємо, 6 січня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Раніше, 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента», мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах»

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Також, пізніше в тексті підозри Петру Порошенку виявили серйозну помилку.

Раніше в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ