Кількість відвідувачів  Чорнобильської атомної електростанції з 2015 року до 2018 року збільшилася з 8 тисяч до 70 тисяч осіб, з них половина – іноземці.

Про це 26 квітня заявив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час відвідування Чорнобильської АЕС, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми спостерігаємо значне збільшення відвідувачів «зони відчуження». Якщо порівняти 2015 рік із 2018 роком, то потік відвідувачів збільшився з 8 тисяч до 70 тисяч, це майже в десять разів», – сказав Семерак.

За словами міністра, половина відвідувачів – це іноземці.

Семерак вважає, що цей показник свідчить про відкритість і прозорість, а також є гарантією того, що всі роботи на ЧАЕС здійснюються під пильною увагою громадськості, держави і наших міжнародних партнерів.

Водночас прес-служба МВС повідомляє, що за 2018 рік у зоні відчуження виявили 196 сталкерів, з них – 16 іноземців, а у 2019 році –48 сталкерів, з них – 1 іноземець.

Додамо, що рівно 33 роки тому на Чорнобильській АЕС сталася одна з найбільших техногенних катастроф минулого століття.

«Вголос» писав, Верховну Раду закликали якнайшвидше ухвалити зміни до Закону «Про статус і соцзахист громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи».

ІА "Вголос": НОВИНИ