Диктатор Олександр Лукашенко вирішив застерегти поляків від закриття кордону з Білоруссю, заявивши, що в такому разі їм доведеться налагоджувати сполучення з РФ через окуповані нею райони Донбасу.

Про це він сказав під час зустрічі зі своїми помічником у Гродненській області у понеділок, 22 листопада.

 «Ви, напевно, чуєте, що постійно лунають погрози з боку цих диких політиків та керівників Польщі: кордон закриємо, Кузницю закриють — прикордонний перехід залізничний. І так далі й тому подібне. Я в цьому плані тільки можу сказати: закриють — будь ласка. Якщо зручніше, закривайте. Але треба спочатку подумати, як вони спілкуватимуться з Росією, Китаєм, взагалі зі сходом. Поїдуть через Донбас. А там хлопці різкі. Вони їх швидко відбудують», — пригрозив Лукашенко.

Про можливість повного закриття кордону з Білоруссю польська влада заговорила на тлі міграційної кризи, яка там триває останні тижні. Окрім Польщі, з проблемою нелегалів зіштовхнулися також Латвія та Литва.

До кордонів цих країн їх організовано звозять силовики, підконтрольні режиму Лукашенка.

Таким чином, він намагається помститися за санкції ЄС, введені у відповідь на узурпацію влади в країні та політичні репресії проти опозиції.

Також, Олександр Лукашенко зробив ряд нових заяв про ситуацію на кордоні з Польщею і Литвою. За його словами, мігрантам на кордоні з Польщею «намагаються доставити зброю».

Водночас як заявила глава МЗС Естонії, Олександр Лукашенко хоче, щоб його визнали законним президентом Білорусі та зняли санкції в обмін на припинення міграційної кризи на кордонах Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ