Правоохоронці затримали чоловіка, який надіслав до Києва та Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які у поштоматах здетонували.

Затриманим виявився 32-річний уродженець АРК Крим, мешканець Чернівців, раніше не судимий.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Києва.

Нагадаємо, що вчора зранку до поліції Києва надійшов виклик про вибух поштомату у одному із торгових центрів столиці. На місці працювали слідчі, вибухотехніки та експерти.

Завдяки злагодженій роботі оперативників поліції, СБУ, прокуратури, було встановлено, що до злочину причетний 30-річний уродженець АР Криму, який тепер мешкає у Чернівцях. Його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник надіслав до Києва та Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які у поштоматах здетонували. Після затримання фігуранта за місцем мешкання його доставили до Оболонського управління поліції, де зараз із ним проводяться слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. За вказаний злочин йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Раніше ми повідомляли, що 29 липня в Одесі стався вибух у поштоматі «Нової пошти». Того ж дня пролунав вибух і у відділенні цього підприємства, яке розташоване у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ