Так вважає 45-ий президент США Дональд Трамп, який наголошує, що війни можна було б уникнути.

Мовляв, путін навмисно підвів до українського кордону 200-тисячну армію, щоб шантажувати Україну і змусити нашу державу відмовитися від Криму і співпраці із НАТО. Про ці думки Дональда Трампа повідомила «Українська правда», цитуючи експрезидента США, який, до речі, буде знову балотуватися у президенти США на виборах у 202 році.

"А тепер я не думаю, що він (Путін) хоче укладати угоду. Я думаю, що укласти угоду набагато важче. Він все там (в Україні) бомбить. Ну тобто, він захопить там усе. І вкрай, вкрай сумно дивитися, що відбувається з Україною. Дуже, дуже сумно", – вважає Трамп.

Американський експрезидент переконаний, що якби Україна поступилася, то цих руйнувань і тисяч смертей можна було б уникнути.

"Ті будівлі, які повністю згоріли, усі ці мертві люди. Втратили багато людей. Можна було досягти угоди. Того всього не повинно було статися. Але якщо цьому судилося статися, це можна було вирішити. І він (Путін) перекинув 200 тисяч військових до кордону для переговорів, і він не зміг укласти угоду – і тепер я не впевнений, що ви вже можете легко укласти угоду", – резюмував Трамп.

«Вголос» писав, що раніше Дональд Трамп назвав війну росії проти України геноцидом.

ІА "Вголос": НОВИНИ