Президент України привітав тих українців, які відзначають Різдво Христове за Григоріанським календарем. Голова держави побажав берегти неймовірне відчуття єднання, яке панує сьогодні у серцях.

Відео привітання було опубліковано на особистому телеграм-каналі президента Володимира Зеленського. 

 


«У ці дні ми забуваємо про все погане, пробачаємо один одному образи, віримо в завтра, що наповнене злагоди, гармонії та миру. Будьмо щирі в наших прагненнях не лише раз на рік, і тоді це обов'язково настане. Давайте це неймовірне відчуття єднання, яке панує у наших родинах, у наших серцях, берегти щодня, а отже берегти себе, берегти своїх близьких, берегти Україну», –  заявив у привітанні Зеленський.

 

Нагадаємо, сьогодні, 25 грудня, більшість країн світу святкує Різдво Христове. Для римо-католиків це найбільше релігійне свято у році. Окрім них, доєднується до святкування і більшість православних Церков, які перейшли на григоріанський чи новоюліанський календар.

В Україні ж «католицьке Різдво» відзначають близько 30 відсотків християн. А багато з них починають святкувати одразу два рази. Попри це, щороку дедалі частіше точаться дискусії щодо офіційного переходу до святкування Різдва разом із Заходом. Тож чи готові українці до таких змін і чи на часі календарна реформа, намагався з’ясувати «Вголос».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ