Львів'янка Ірина Ілик стала жертвою шахраїв, які перевипустили її сім-карту та оформили на жінку кредити у розмірі понад 10 тисяч гривень.

Про це постраждала повідомила на своїй сторінці у фейсбук.

Про кредити жінка дізналась через численні сповіщення у мобільному додатку «Дія».

Відомо, що 6 січня в постраждалої деактивувався телефон — дзвінки в месенджерах, прив’язаних до номера телефону, були не доступні. А після відновлення номеру у відділенні оператора зв’язку, жінка почала отримувати сповіщення в «Дії» про перевірку її кредитної історії Українським бюро кредитних історій, пише "Вектор".

Ірина одразу ж звернулась в поліцію. Тоді сума її кредиту становила 6 200 гривень. Після цього до неї почали приходити ще кілька сповіщень про перевірку кредитної історії Ірини іншими фінустановами.

Варто зазначити, що зараз лише одна фінансова установа з трьох анулювала кредити Ірині через шахрайство. Ілик, своєю чергою, звернулася до УБКІ з запитом про шахрайські дії.

«Попросила деактивувати можливості надання інформації для кредиторів, також було встановлено Статус Контроль та опція Фріз (ця опція повідомляє усіх хто дає запит на мою кредитну історію про те, що я не бажаю отримувати кредити)», — зазначила жінка.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ