У Львівській міській раді не можуть застосувати електронний квиток Леокарт для всіх львів'ян, оскільки працівники підрядної компанії з Чехії, які запроваджували цю систему у Львові, виїхали з України через війну.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За його словами, поки що у Львові для пільговиків діють дві можливості безоплатного проїзду: людина може або валідувати поїздку через систему Леокарт, або пред'явити водію та контролерам посвідчення пільговика.

Але багато львів'ян тримають свої пільгові проїзні картки Леокарт вдома. Натомість у транспорті показують пенсійні посвідчення, аби мати право безоплатного проїзду.

У Леокарті закладено 60 безоплатних поїздок. Тоді як посвідчення пільговиків таких обмежень не мають. То ж підприємливі львів'яни ховати свої картки до кращих часів та користуються посвідченнями.  

За словами Олега Забарила, зараз перевізникам, які перевозять пільгові категорії населення, компенсують витрати з міського бюджету за певною формулою, застосовуючи різні коефіцієнти. Проте настане день, коли у Львові оголосять, що пільгові посвідчення не є підставою для безоплатного проїзду у громадському транспорті міста та рахуватимуть пільговиків і їхні поїздки за верифікацією в системі Леокарт.

А ось цю дату чиновник міськради назвати не може. 

«Через воєнний стан в Україні ряд наших підрядників не можуть виконати свої зобов'язання», - каже він. 

Читайте також у «Вголосі»: чому росія хоче втопити Україну у крові своїх громадян. 

ІА "Вголос": НОВИНИ