За дві хвилини до 21 березня в Україні відбудеться  Весняне рівнодення 2019-го, коли день за тривалістю дорівнює ночі.

Про це пишуть УНН.

Згідно з народними повір’ями, на Весняне рівнодення розпочинається нове життя: природа оживає набирається сил та енергії.

Саме в день Весняного рівнодення Сонце перетинає екватор із південного боку нашої планети на північ. Унаслідок цього північна півкуля Землі починає прогріватись інтенсивніше, тривалість дня поступово зростає, а ночі — спадає, все наближається до літа.

Як варто провести цей день

Весняне рівнодення з давніх-давен мало сакральне значення. Наші предки вважали, що у час, коли день стає рівний ночі, все у світі намагається знайти золоту середину між світлом і темрявою, між добром і злом. Саме тоді у людини з’являється величезна кількість можливостей відродитись духовно й емоційно, набратись сил для нових звершень.

Цього дня варто провести чистку як у власному помешканні, так і у своїй голові. Варто попрощатись із непотрібними, розбитими речами, впорядкувати свої думки і розпрощатись із неприємними спогадами. Це найкращий час відпустити старі образи і тим самим звільнитись від їхнього тягаря. День немов дає можливість людині очиститись та змінити своє життя на краще.

Доречно у день весняного рівнодення скласти плани на майбутнє: поїздки, зустрічі, задуматись над здійсненням давно запланованих справ. А для точної реалізації своїх задумів варто записати їх та призначити кінцеву дату. Це пришвидшить процес.

Важливо у рівнодень зберігати спокій, не злитись та в жодному разі не влаштовувати сварок. Краще відсторонитись від негативних чинників, які вплинули б на ваш емоційний стан.

День весняного рівнодення: народні прикмети

Якщо цього дня погода буде світлою та теплою, то такою буде і вся весна, а якщо будуть заморозки, то вони триватимуть іще 40 днів.

Сни у день весняного рівнодення вважаються віщими, а якщо ще й загадати бажання, то воно обов’язково збудеться.

ІА "Вголос": НОВИНИ