Департамент екології та природних ресурсів Одеської ОДА 21 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Екоберег» початок проектування розчистки русла річки Великий Куяльник вартістю 5,54 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Цьогоріч фірма розробить техніко-економічне обґрунтування розчистки русла річки з реконструкцією (ліквідацією) частини гідротехнічних споруд в шести районах області. Великий Куяльник треба розчистити для порятунку Куяльницького лиману з цілющими мулом і водою, який поступово пересихає через добування піску та відбір води з річки.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Департамент уже віддавав цей підряд ДочП «Одеський Промбудпроект» ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» з орбіти Максима Микитася, але через день договір розірвали за згодою сторін без оплати. Тоді очікувана вартість була приблизно такою ж, як зараз, а ціна договору в півтора раза меншою – 3,70 млн грн.

Ціна нинішньої угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 5,77 млн грн.

Засновниками столичної фірми «Екоберег» є директор Юрій Голубєв і Сергій Дубняк – кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувач Відділу екологічної гідрології та технічної гідробіології Інституту гідробіології НАН України. Голубєв також володіє столичним ТОВ «Екоберег Лтд».

Восени 2019 року Департамент замовив «Екоберегу» інженерно-гідрометеорологічні та інженерно-геологічні вишукування русла річки Великий Куяльник на суму 2,56 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Одесгражданпроект» Марини Новікової та Ганни Чекіти-Гладкої, яке не знижувало ціну під час аукціону. Ганна Чекіта-Гладка – родичка екс-нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Геннадія Чекіти: вони разом володіють ПрАТ «Будгідравліка» та низкою інших фірм. Новікова також володіє ТОВ «Котамиш-Буд».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ