Олексій Резніков продовжить обіймати посаду міністра оборони України, не зважаючи на скандал щодо закупівлі продовольства для військових за завищеними цінами. Таке рішення прийняв комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомив народний депутат Вадим Івченко у Facebook.

«По результатам засідання комітету — (міністр оборони Олексій) Резніков на своєму місці. Правоохоронці мають завершити розслідування. Закупівлі мають бути більш прозорими», - написав Івченко.

За словами заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яни Безуглої під час засідання:

  • були представлені контракти;
  • міністр оборони доповів та пояснив деталі;
  • НАБУ розповіли, що по цьому питанню відкрито кримінальне провадження;
  • ДБР та СБУ розповіли, що по ряду процесів закупівель та постачання харчування тривають розслідування.

Зазначено, що члени комітету звернулися до правоохоронних органів з закликом приділити увагу розслідуванням щодо закупівель для ЗСУ. Також вони планують ознайомитись із фірмами-постачальниками продуктів харчування для українських військових та ініціювати законопроект про часткове відкриття інформації про закупівлю в умовах військового стану.

Нагадаємо, 21 січня у ЗМІ з'явилась інформація, що міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, якщо порівнювати з цінами на продукти у супермаркетах Києва.

Як писав «Вголос», міністр оборони Олексій Резніков відкинув обвинувачення Міноборони в корупційних закупівлях.

Зазначимо, Національне антикорупційне бюро України заявило, що ще до розголосу в засобах масової інфомації, розпочало розслідування щодо того, що Міноборони закуповує продукти для військових за нібито завищеними цінами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ