У НАТО відмовилися коментувати інформацію, яку надала українська сторона про проліт російських ракет через Молдову та країну Альянсу - Румунію.

Про це пише The Washington Post із посиланням на речницю генсека НАТО.

Коментуючи цей інцидент із російською ракетою у генсека послалися на заяву Міністерства оборони Румунії.

Зокрема, у заяві сказано, що ракета, випущена по Україні, перетнула Молдову та наблизилася до кордону Румунії на відстань 22 милі (35 км.). Через це Румунія підняла два винищувачі, які проводили навчання під командуванням НАТО. 

«Повітряна ціль, запущену з Чорного моря з корабля Російської Федерації поблизу Кримського півострова, швидше за все, крилату ракету, яка пролетіла над територією України, а потім перетнула кордон Молдови та знову увійшла в український повітряний простір, жодного разу не перетинала повітряний простір Румунії», - стверджують у військовому відомстві. 

Втім, через ворожу ціль, яка була помічена поблизу кордону, о 10:38 два винищувачі МіГ-21 Lancer "були перенаправлені на північний схід Румунії. Приблизно через дві хвилини ситуація прояснилася і два літаки відновили свою початкову місію".

Нагадаємо, сьогодні під час чергової атаки на Україні, дві російські ракети порушили повітряний простір Молдови та Румунії.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ