Станом на 18.00 16 березня російські загарбники отримують жорсткий супротив з боку підрозділів Сил оборони Держави. Окупанти зазнають суттєвих втрат у живій силі та техніці. Зокрема, з початку доби знищено два літаки Су-30СМ, вертоліт Ка-52 та літак Су-34.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Триває двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Продовжується наступальна операція проти України. Противник отримує жорсткий супротив з боку підрозділів Сил оборони Держави. Окупанти зазнають суттєві втрати у живій силі та техніці», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку доби підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України знищено два літаки Су-30СМ в Одеській області, вертоліт Ка-52 поблизу Миколаєва та літак Су-34 на Чернігівщині. Дані щодо втрат противника уточнюються.

Російські окупанти продовжують зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, завдають ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, житлових кварталах, обстрілюють з артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню колони мирних жителів під час здійснення евакуації з районів ведення активних бойових дій.

Фіксуються факти тримання цивільних осіб у заручниках, пограбування місцевого населення, мародерства та викрадення людей.

У зв’язку з проведеною примусовою мобілізацією чоловіків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей склалася критична ситуація, що наближає зазначений регіон до гуманітарної катастрофи.

Так, у населеному пункті Макіївка катастрофічна ситуація у місцевих лікарнях, які фактично неспроможні надавати медичну допомогу мирному населенню через брак кваліфікованого медичного персоналу.

В пресслужбі також наголосили, що ЗСУ продовжують успішно виконувати поставлені завдання щодо відсічі збройної агресії проти України. На окремих напрямках наші підрозділи перегруповані та перейшли у контрнаступ.

Тривають заходи щодо здійснення прикриття державного кордону України та морського узбережжя. На окремих напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони.

Нагадаємо, "Вголос» писав, що Міжнародний суд ООН у Гаазі вимагає у рф припинити вторгнення в Україну.

Міжнародний суд ООН встановив тимчасові заходи проти росії:

  • негайно припинити військові операції, що розпочалися на території України у лютому 24 лютого 2022 року;
  • забезпечити, щоб будь-які військові або регулярні озброєні підрозділи, а також інші організації або особи, які контролює Росія, не вживали заходів щодо продовження військової операції.

ІА "Вголос": НОВИНИ