Письменниця Е. Жан Керролл подала позов проти екс-президента в листопаді 2019 року, після того, як він заперечив її звинувачення в зґвалтуванні її в універмазі на Манхеттені в середині 90-х. Трамп сказав, що ніколи не знав Керролл, і звинуватив її у брехні, щоб продати свою нову книгу, додавши: «Вона не мій тип».

77-річна Керролл, колишня оглядачка журналу Elle, вимагає невизначеної шкоди у своєму позові та відкликанні заяв Трампа про наклеп, повідомляє Reuters.

Керролл

Раніше, адвокати Трампа частково затягували справу, аргументуючи це зайнятістю президента.

«Єдиною перешкодою для розгляду цивільних позовів було те, що він є президентом», – сказала Дженніфер Роджерс, колишній федеральний прокурор, а тепер професор права юридичної школи Нью-Йоркського університету.

Трамп має позов і від Саммер Зервос, колишньої учасниці його реаліті-шоу «Учень». У 2016 році вона звинуватила Трампа в сексуальних проступках, сказавши, що він поцілував її проти її волі на зустрічі 2007 року в Нью-Йорку, а пізніше мацав у готелі в Каліфорнії, коли вони зустрілися, щоб обговорити можливості працевлаштування.

На початку лютого Зервос подала клопотання, в якому просила суд відновити розгляд справи зараз, коли Трамп вже не є президентом.

Окрім Зервос і Керролл є більше двох десятків жінок, які публічно звинуватили Трампа в сексуальних проступках, які, за їхніми словами, мали місце за роки до того, як він став президентом. Серед інших звинувачувачів – колишня модель, яка заявляє, що Трамп сексуально напав на неї на відкритому тенісному турнірі США 1997 року; колишня учасниця конкурсу «Міс Всесвіт», яка сказала, що Трамп мацав її у 2006 році; репортерка, яка стверджує, що Трамп примусово поцілував її без її згоди в 2005 році на своєму курорті Мар-а-Лаго.

Трамп спростував ці звинувачення і назвав їх політично вмотивованими.

Адвокати Керролл також хочуть взяти у Трампа зразок ДНК. Керролл каже, що вона все ще має сукню, в якій була, коли Трамп нібито напав на неї.

Керролл сказала, що повідомила двом друзям про напад незабаром після того, як це сталося, але не повідомляла на Трампа в поліцію, побоюючись відплати заможного бізнесмена. Через кілька десятиліть Керролл розповіла на публіку свою історію в журналі, що вийшов у червні 2019 року в Нью-Йорку, в уривку з книги «Для чого нам потрібні чоловіки? Скромна пропозиція ».

Вона сказала, що її надихнув розповісти про цей інцидент рух #MeToo, який підбадьорив жінок поділитися своїм досвідом сексуального насильства та домагань. На знімках, знятих для цієї історії, Керролл на прохання директора фотографії журналу одягла ту саму чорну сукню, яку, за її словами, одягала в день, коли Трамп на неї нападав.

Була проведена судових експертиза й аналіз показав, що на сукні не було виявлено сперми, але ДНК невстановленого чоловіка була виявлена ​​на плечі та рукавах.

Керролл сказала, що впевнена, що ДНК на сукні належить Трампу. Вона сказала, що зараз спить із пістолетом біля свого ліжка, оскільки їй надходили погрози з моменту публічного звинувачення Трампа.

«Цей позов про наклеп стосується не мене, – сказала Керролл. – Це про кожну жінку».

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ