Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Загалом по державі правоохоронцями розпочато понад 80 кримінальних проваджень, з яких близько 60 – за ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людей), 4 – за ст. 127 КК України (катування), 3 – за ст. 138 КК України (незаконна лікувальна діяльність), 3 – за ст. 357 КК України (незаконне заволодіння паспортом або іншим важливим особистим документом)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виробництва взяті під контроль ГПУ з метою припинення практики приниження людської гідності.

Крім того, протягом поточного року було припинено протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, яке під виглядом центру реабілітації людей із залежністю незаконно позбавляла свободи.

Також правоохоронці зафіксували непоодинокі випадки незаконного позбавлення волі або викрадення людей з корисливих мотивів. Найчастіше такі факти були виявлені в Запорізькій, Київській, Черкаській, Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях. А у Волинській, Запорізькій та Сумській областях були встановлені випадки катувань людей у місцях несвободи.

У Полтавській і Дніпропетровській областях були виявлені факти незаконного заволодіння паспортами або іншими особистими документами (банківськими картками) людей, які перебували в так званих реабілітаційних центрах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ