«ПриватБанк» виграв суд у компанії «Агротермінал», яка належить одіозному українському олігарху Ігорю Коломойському.  Господарський суд Одеської області задовольнив позов державного банку та вирішив стягнути з «Агротерміналу» як поручителя компанії «Бориваж» 1 мільярд гривень заборгованості.

Відповідне рішення було опубліковане на офіційному сайті суду.

Згідно з матеріалами справи, через порушення боржником своїх зобов’язань Приватбанк розірвав кредитний договір. Натомість «Агротермінал» зауважувала, що граничний термін повернення позики, який був встановлений кредитною угодою, - 03.11.2026.
Предметом іпотеки був зерновий термінал «Бориваж» в Одеській області, його вартість, узгоджена сторонами іпотечного договору, становила 5,54 млрд грн.

Суддя вирішив, що банк правомірно скористався правом на направлення повідомлення про дострокове розірвання кредитного договору.

Варто зазначити, що за даними держреєстру, засновник «Агротерміналу» - компанія «Бориваж», бенефіціарами якого значаться Олександр Скотнік та Нарек Будагян (через ТОВ «Термінал-Південний»), Ангонас Гарофіта Ніколета (через Амертана Холдінгс ЛТД), Еммануель Флорентіна Хрістіана (через Енстревіо Інвестментс Лімітед), Аресті Сеодоро (через Окталенса Холдінгс ЛТД).
Крім того, «Бориваж» і Скотнік також є засновниками «Агротермінал Логістік», яке було поручителем ПриватБанку по рефінансуванню, залученому банком в НБУ ще до націоналізації.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ