Президент росії володимир путін є більш небезпечним правителем, ніж Адольф Гітлер та Йосип Сталін. У нього є більш смертоносна зброя, ніж у диктаторів ХХ століття – ядерні ракети та Інтернет, за допомогою якої поширюється рашистська пропаганда.

 Про це в інтерв'ю виданню The Daily Mail заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Путінська ідеологія »русского міра« – це еквівалент комунізму та нацизму ХХ століття. Це ідеологія, за допомогою якої Росія виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни. Її необхідно викорінити», – зазначив політик.

Моравецький також звернув увагу на слова з промови путіна під час святкування 9 травня на Червоній площі в Москві, коли той заявив, що росія сьогодні бореться із «нацизмом» – у дусі нинішньої пропаганди кремля. Він наголосив, що лідер РФ продовжує підтримувати міф про те, що це росія здобула перемогу над нацизмом, але при цьому не згадує про десятиліття повоєнних репресій та безчинств СРСР у країнах східної Європи.

Прем'єр Польщі звинуватив захід у ігноруванні загрози від путінського режиму, що дозволило йому просувати ідеологію, подібну до «комунізму і нацизму ХХ століття».

«путін – не Гітлер і не Сталін. На жаль, він більш небезпечний. Якщо Європа не зупинить його, Путін спрямує російські війська далі до Європи. Нам вирішувати, де ми його зупинимо», – попередив політик.

Як писав «Вголос», за інформацією Генштабу ворожа армія взялася за перегрупування військ на Слов’янському напрямку, щоб поновити наступ на Барвінкове й Слов’янськ. 

ІА "Вголос": НОВИНИ