Про це повідомила телекомпанія NBC News з посиланням на високопоставленого радника Кремля.

За даними американської телекомпанії, в попередніх висновках цього психологічного досьє новий американський лідер характеризується як людина схильна до ризику, який у той же час може бути наївним.

«Трамп у повній мірі не розуміє, хто такий Путін, а він може бути дуже жорстким хлопцем», – заявив NBC News колишній заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Федоров.

Досьє виготовляється колишніми дипломатами і співробітниками апарату Путіна, додав він.

Спроба зрозуміти настрої американського президента робиться для того, щоб допомогти Путіну під час його першої зустрічі з новим лідером США, дата якої поки що не призначена, відзначає телекомпанія.

«У Кремлі ведеться серйозна підготовча робота, в тому числі готується документ на семи сторінках, який описує психологічний портрет Трампа, заснований, перш за все, на події останніх двох-трьох місяців і останніх тижнів», – розповів Федоров, який відзначив, що він знає Трампа з 2000 року.

Досьє регулярно оновлюється, сказав він, додавши, що багато в Кремлі вважають, що Трамп ставиться до свого президентства як до бізнесу, повідомляє NBC News.

Дональд Трамп не один раз давав зрозуміти, що він хотів би покращити відносини з Росією, навіть після виборів, під час яких, за твердженням американських розвідувальних агентств, Москва втручалася у хід виборів, щоб помогти Трампу вийти переможцем.

Проте службовці американської адміністрації інколи займали жорстку позицію щодо Росії. У своїй першій промові на форумі ООН голова Постійного представництва США при Організації Об’єднаних Націй Ніккі Гейлі зайняла жорстку позицію щодо Росії:

«Сполучені Штати і далі осуджують і закликають до негайного закічення російської окупації Криму, сказала вона. – Крим – це частина України. Наші санкції, пов’язані з Кримом, залишаться до часу, коли Росія поверне Україні контроль над півостровом».

Колишній прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов заявив, що Росія занепокоєна з приводу Трампа.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ