Колишній КГБіст Олександр Косторний, якого обвинувачують в коригуванні російських ракетних ударів по Яворівському полігону, перебуватиме під вартою ще до 10 березня.

Таке рішення ухвалив Галицький районний суд міста Львова. Про це повідомляє Судовий репортер. 

10 січня під час підготовчого судового засідання Косторний вкотре скаржився на проблеми зі здоров’ям та погані умови свого утримання в СІЗО. Говорив, що є інші засоби контролю поведінки, а його захисник Ярослав Гандзюлевич просив суду домашній арешт.  

Підозрюваний у коригуванні вогню продовжує наполягати, що трагедія сталася не з його вини. Він стверджує, що  надіслав не карту з позначеними місцями для ракетних ударів, а відкриту схему риболовно-мисливських угідь, щоб показати своєму другу де збирає гриби.

Натомість за версією обвинувачення, на початку березня 2022 року в месенджері Telegram Косторний надіслав двом представникам РФ карту Яворівський полігону, розкривши розташування військовослужбовців і техніки ЗСУ.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 13 березня 2022-го від обстрілів Яворівського полігону 61 людина загинула і ще 160 були поранені.

Дії Косторного кваліфікують як державну зраду, але не в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111 ККУ), оскільки події сталися на початку березня, до внесення змін до статті 111 Кримінального кодексу. Наразі йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. 

ІА "Вголос": НОВИНИ