13-го вересня ввечері помер 19-річний студент Українського гуманітарного інституту Володимир Сало. Попередня довідка про причину смерті вказує  на серцево-легеневу недостатність, набряк легень, гостру коронарну недостатність. Остаточну причину з’ясують лише через місяць після завершення медичних досліджень.

Про це повідомив сайт Українського гуманітарного інституту. У понеділок, 13-го вересня, о 14:30 він вакцинувався від коронавірусу. До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри.

Пізніше, як розповіли в навчальному закладі, в нього піднялася температура, о 20:15 розпочалися судоми. О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники робили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45.

Лікарі швидкої пробували реанімувати студента впродовж години. Але врятувати йому життя не вдалося.

Володимир Сало був уродженцем Добросина Львівської області. 2019-го року вступив в Український гуманітарний інститут (Буча Київської області) на спеціальність «Філологія».

Його характеризують, як веселого, позитивного, доброго та чуйного хлопця. Навчався на відмінно, брав активну участь у соціально-культурному житті навчального закладу, балотувався в члени Студентської ради.

У навчальному закладі оголосили про збір коштів для допомоги сім’ї хлопця: 4 149 499 152 739 056, Валентин Юрійович Дьяченко (пастор).

Нагадаємо, що в п'ятницю, 17 вересня, у віці 83 роки помер фахівець у сфері енергетики, колишній голова правління та голова спостережної ради «Львівобленерго», президент асоціації «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини», розробник проектів з відновлювальної енергетики Ярослав Шпак.

ІА "Вголос": НОВИНИ