На трасі Н03 Житомир – Чернівці внаслідок ДТП загинула сім'я львів'ян з дворічною дитиною. Прокуратура висунула підозру працівнику поліції у спричиненні смертельної автотрощі.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури. 

За даними правоохоронців, ДТП відбулось в неділю, 1 серпня, на ділянці траси поблизу села Заруддя. Станом на зараз слідство встановило, що інспектор сектору реагування патрульної поліції Хмельниччини, перебуваючи за кермом «Мерседес Е200», виїхав на зустрічну смугу. 


Внаслідок цього відбулось зіткнення з авто «Дачія Логан», в якому перебувала родина зі Львова. Зауважимо, що авто рухалось відведеною для нього смугою руху та не перевищувало швидкісний режим. 

В результаті зіткнення загинула вся родина -  38-річний водій, його 40-річна дружина та дворічний син. Зауважимо, що за даними ДСНС Хмельницької області, рятувальникам довелось звільняти водія «Мерседеса», якого затисло металевими конструкціями. 

Як наголосили в ДБР Хмельницької області, водій елітного авто не потребував медичної допомоги. Після проходження тесту було встановлено, що поліціянт, який перебував за кермом «Мерседесу», не мав алкогольного чи наркотичного  сп'яніння. 

Прокуратура повідомила, що поліціянт вже затриманий та має статус підозрюваного за статтею 208 КПК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ДБР Хмельницької області. 
 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ