РФ має спокусу надати українці політичний притулок. Росія нібито готова заступитися за спортсменку.

Під час Олімпійських ігор у Токіо українська легкоатлетка Ярослава Магучіх потрапила в гучний скандал. Вона обійнялася та зробила спільне фото з Марією Ласіцкене, яка представляла команду Олімпійського комітету Росії.

Варто зазначити, що Ласіцкене у 2018 році була довіреною особою Володимира Путіна на виборах президента Росії.

У Росії не пропустили змоги скористатись ситуацією та висловити «підтримку» українській спортсменці. Депутат російської держдуми Віталій Мілонов заявив, що хоче подякувати Магучіх, адже вона «зробила все правильно». Про це пише «Оглядач».

Представник країни-агресорки зізнався, що РФ має спокусу надати українці політичний притулок. Росія нібито готова заступитися за спортсменку.

Мілонов також відзначився абсурдною заявою. Він наголосив, що у Путіна хочуть «повернути Україну в нормальне русло, а не вивезти всіх нормальних українців до Росії». Депутат сподівається, що українці «схаменуться» та почнуть «міняти країну, а не їхати з неї».

Як писав «Вголос», стрибунка у висоту Ярослава Магучіх заявила 12 серпня після прибуття в Україну, що фотографуванням із російською спортсменкою Марією Ласіцкене не висловлювала «жодної політичної позиції».

Нагадаємо, що бронзовий призер Олімпіади, львівський каратист Станіслав Горуна у своєму Facebook, захищаючи вчинок Магучіх, повторив дивовижно безглузду «мантру» про «спорт поза політикою».

ІА "Вголос": НОВИНИ