Росія, ймовірно, робить зусилля з оновлення сил, які дозволили б витримати затяжну війну в Україні. До лав окупантів набирають добровольців, яким не виповнилося навіть 18 років.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

«Кремль, ймовірно, робить довгострокові зусилля з оновлення сил, які дозволили б відновити сильно пошкоджену російську армію і/або витримати затяжну війну в Україні», - зауважують аналітики.

Експерти оперують даними Головного управління розвідки про те, що в Росії відкрили 500 нових кадетських класів і 1000 молодших армійських класів в Бєлгороді і прикордонному районі Бєлгородської області.

«Юнармія приймає хлопців у віці від восьми до вісімнадцяти років, тому будь-які добровольці, які беруть участь у цій програмі, навряд чи будуть готові вступити в бій протягом досить тривалого часу», – зазначають у ISW.

Крім цього, за даними ГУР, добровольче товариство сприяння армії, авіації та флоту росії (ДТСААФ) відкрило в Бєлгороді ще й додаткові курси військової підготовки для тих, хто не має військового досвіду і хоче служити в путінській армії. А фактично – йти на війну в Україну.

Читайте також:

У Миколаєві пролунало щонайменше 10 потужних вибухів

Флот окупантів контролює вивезення награбованої на Донеччині та Запоріжжі продукції

Рашист-вбивця «спалився» через селфі на крадений телефон

ІА "Вголос": НОВИНИ