Болгарський журналіст, головний розслідувач Bellingcat, автор серії розслідувань про злочини російської влади Христо Грозєв вважає, що Україна зможе повернути контроль над окупованою територією Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю одному з українських журналістів.

«Росія із задоволенням віддасть Донбас, бо не знає, як його інтегрувати і як фінансувати цю інтеграцію», – сказав Грозєв.

Щодо Криму, то це питання складніше й потребує багато часу на розв'язання цієї проблеми вважає він.

«Щоб вона віддала Крим, вважаю, має бути примушування до цього. Жодних м'яких сценаріїв для цього не з'явиться. Майже впевнений, що якщо буде зміна влади – а вона буде, – потім буде можливість підписати глобальний пакт миру з новим правителем. Сподіваюся, це буде не один, а коаліція», – наголосив розслідувач.

На його думку, «ідеться про період п'ять років і далі»

Нагадаємо, розслідувачі Bellingcat виявили докази, що незаконна в'язниця бойовиків «Ізоляція» в Донецьку – це структура, підконтрольна російським спецслужбам. Нещодавно, працівники СБУ затримали головного «ката» цієї в'язниці Дениса Куликовського.

Також розслідувачі переконані, що історія зі затриманням вагнерівців цілком є українською спецоперацією. 

Нещодавно, відома журналістка Яніна Соколова в етері телеканалу NTA оприлюднила документи, які є прямим підтвердженням підготовки до операції з арешту найманців російської ПВК «Вагнер». Це фактично підтвердження раніше опублікованих версій спецоперації українських спецслужб, «злив» якої спровокував потужний політичний скандал - «Вагнергейт». На цих документах ми бачимо кропітку і  без перебільшення талановиту працю української розвідки при Міністерстві оборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ