В українській розвідці пояснили, чому російські війська не застосовують у війні проти України свою розрекламовану «чудо-зброю», наприклад, танки Т-14.

Про це розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю t-online.

«Більшість із розрекламованої російської »чудо-зброї« відсутні на полі бою. Тому я був би обережний з російською інформацією, яку вони поширюють. Наприклад, де танки Армати, яких ми знаємо з російських військових парадів на Червоній площі і які повинні виграти війну за Путіна», - зазначив Скібіцький.

Він пояснив, що успіх міжнародних санкцій у тому, що російське військове виробництво значно сповільнюється. Чим довше тривають санкційні заходи, тим складніше РФ робити запасні запчастини та нову зброю.

Говорячи про «нескінченний» запас боєприпасів у РФ він зазначив, що половина снарядів, які зберігаються в Росії вже 40 років, мають бути утилізовані.

За словами Скібіцького, доказом того, що російські арсенали спорожняються, є інформація, що Кремль просить союзні держави, такі як Іран, про постачання боєприпасів та зброї.

«Росії переважно не вистачає ракет і бойових безпілотників. Наприклад, при використанні крилатих ракет Х-22 була перерва в півтора місяця. Крім того, зараз ми лише час від часу спостерігаємо за використанням систем Іскандер. У період з березня по травень їх було значно більше», - пояснив представник ГУР.

Також Скібіцький додав, що, за інформацією ГУР, російська армія залишила близько 120 ракет «Іскандер». До війни їх було близько 500.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ