Захід вважає, що росія остаточно втратила ініціативу в битві за Донбас, і їй не вдасться захопити регіон у найближчому майбутньому попри заяви кремля та його сателітів.

Про це повідомляє видання  PA Media.

За словами анонімного західного посадовця, попри втрату ініціативи на Донбасі « росіяни не збираються просто так здаватися і йти додому».

Він, однак, додав, що війна в Україні розвивалася за сценарієм «злетів і падінь», тож росія має можливості «пристосовуватися та коригувати те, що може зробити далі».

Під час попереднього брифінгу анонімного представника Заходу, ЗМІ писали, що темп російського просування в Україні нерівномірний, та російські сили все ж досягають «справжнього прогресу» в захопленні Донбасу.

Але зараз оцінка Заходу змінилася: на думку експертів, окупація всієї території Донецької області залишається «мінімальною політичною метою кампанії на Донбасі», але те, що росія досягне її в найближчі кілька місяців, стає «все більш малоймовірним».

Прокоментував анонімний західний посадовець і удар українських сил по стратегічному Антонівському мосту на Херсонщині. За оцінками Заходу, переправа наразі «повністю непридатна» до використання.

За оцінками західної розвідки, втрати, які Росія зазнає з кожним наступом, колосальні, є дуже серйозні питання щодо запасів російського озброєння і бойового духу. Там мають сумніви, що рф вийде на межі Донецької області у 2022 році.

Читайте також:

Херсонські партизани підірвали авто з колаборантами

Чи скасовують виплати військовим: в РНБО спростували головні фейки

Українські десантники знищили ворожий БТР разом з екіпажем. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ