Росія відмовляється від переговорів в рамках ТКГ щодо Донбасу.

Про це він розповів на брифінгу.

За його словами, РФ тричі відмовлялась від проведення участі в засіданні ТКГ.

«Вони панічно тікають від відкритої розмови, діалогу. Вчора засідання так само не відбулось. Росіяни вже по суті відмовляються від Мінських угод своєю активною пасивністю», - повідомив він.

Також, Резніков зазначив, що Україна спостерігає за російськими підрозділами, які нараховують 127 тисяч осіб наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою — 147 тисяч осіб.

“Ми спостерігаємо за російськими підрозділами, які сьогодні налічують 127 тисяч осіб наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою - 147 тисяч осіб. Ми не бачимо відведення і не кажемо про зменшення кількості. Оскільки ті частини, які зараз у русі, можуть бути дуже швидко повернуті до попередніх місць чи перекинуті на іншу ділянку”, - сказав Резніков.

Він також наголосив, що українські військовослужбовці готові до будь-яких сценаріїв.

“Ми в жодному разі не применшуємо загрозу. Її рівень реально високий. Але ми здійснюємо прогнозування усіх сценаріїв, обираючи нашу тактику поведінки”, - зазначив глава Міноборони.

За його словами, серед інших розглядався сценарій, що РФ спробує буквально оточити Україну військами – від Бреста до Таганрога по суходолу, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму — і позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров’ї.

“Також очікувалося, що на тлі цього російські війська влаштують загострення на сході України. І все це буде супроводжуватися іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об’єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами тощо”, - зазначив міністр.

Він наголосив, що мета цих дій – розхитати Україну зсередини, аби змусити до капітуляції, аби держава змінила політичний курс і відмовилися від європейської та євроатлантичної перспективи, а врешті-решт – втратила незалежність.

Резніков додав, що обстріли не припинились, а вчора навіть загострились.

«Ці ж мавпи з гранатами обстріляли гуманітарну місію ООН. Їм доставляється гуманітарна допомога для цивільного населення, а вони обстрілюють їх. Або це цинічний план, який забезпечує повне відірвання територій від нормального цивілізованого світу, або в них там ідіоти на контракті», - додав міністр.

Нагадаємо, президент США Джо Байден та очільник країни-агресорки Путін погодилися провести спільний саміт.

Також, міністр оборони України Олексій Резніков у складі української делегації взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції. Під час своєї доповіді він наголосив на тому, що командування російських окупаційних військ розміщує артилерію та бронетехніку серед житлових будинків на Донбасі та звідти обстрілює наші мирні населені пункти.

ІА "Вголос": НОВИНИ