Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія застосує заходи, якщо США і НАТО не нададуть їй, так званих, «гарантій безпеки».

Про це повідомив міністр закордонних справ Сергій Лавров в інтерв'ю «РИА Новости».

«Якщо в розумний термін конструктивної відповіді не буде і Захід продовжить свою агресивну лінію, то Росія буде змушена вживати всіх необхідних заходів для забезпечення стратегічного балансу та усунення неприйнятних загроз нашій безпеці», - сказав Лавров.

Міністр пообіцяв, що МЗС не дасть «замотати ініціативи у нескінченних дискусіях».

За словами дипломата, Росії надзвичайно важливо, щоб у переговорах брали участь американські військові. Лавров наголосив, що пропозиції «гарантій безпеки» спрямовані на створення та юридичне оформлення нової системи домовленостей із Заходом у сфері безпеки та припустив, що на її базі можливі нові угоди щодо контролю над озброєннями.

Також керівник відомства зауважив, вони не будуть схожі на «давно застарілий» Договір про звичайні збройні сили в Європі, навіть, в адаптованій версії.

Нагадаємо, раніше Лавров пообіцяв, що Москва дасть «адекватну відповідь» на «будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу».

ІА "Вголос": НОВИНИ