Російська компанія «Роснефть» отримала відповідні дозволи на розробку двох шельфових родовищ у Венесуелі, інформує DW.

У неділю, 17 грудня, стало відомо про підписання напередодні міністром нафти Венесуели Мануелем Кеведо директиви з видачі дочірньої компанії ПАТ «НК «Роснефть» – «Группо Роснефть» – ліцензії на розробку шельфових родовищ Пата і Мехільонес терміном на 30 років.

Згідно з повідомленням, дочірнє підприємство компанії «Роснефть» буде оператором розробки і зможе направляти на експорт весь обсяг видобутої продукції, в тому числі у вигляді СПГ. Геологічні запаси газу двох родовищ становлять 180 мільярдів кубометрів газу. Цільовий рівень видобутку - 6,5 мільярда кубометрів газу на рік протягом 15 років.

«Роснефть» бере також участь в декількох спільних проектах з видобутку нафти у Венесуелі. Видобуток нафти на проектах за участі російської компанії у Венесуелі в 2016 році становив 8,4 мільйона тонн.

Голова правління компанії «Роснефть» Ігор Сєчін провів зустріч з главою Куби Раулем Кастро. Темою зустрічі стала підготовка до укладення масштабної енергетичної угоди між двома країнами.

До 2014 року Куба покривала близько 70 відсотків своїх потреб у нафті за рахунок поставок із Венесуели, але з 2014 обсяги цих поставок скоротилися приблизно на 40 відсотків. Водночас у жовтні цього року російська компанія заявила про плани розширити поставки нафти до Куби та інвестувати в модернізацію нафтопереробних потужностей на Кубі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ