російська федерація продовжує збирати якомога більше людей по всьому світу, які можуть тримати зброю в руках, для війни проти України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час звернення до парламенту та народу Фінляндії.

«Росія кинула на захоплення України усі боєздатні сили своєї армії з усієї їхньої території аж до Далекого Сходу, але навіть їх не вистачило. Тому росія збирає якомога більше будь-яких людей, які здатні тримати в руках зброю, щоб продовжити агресію проти України, шукає найманців по всьому світу, направляє бойовиків з різних де-факто терористичних груп і так званих приватних армій, які створені деякими російськими посадовцями», - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що серед тих, кого українські військові взяли в полон, були й дуже досвідчені убивці, й ті, хто народився у 2003-2004 роках. За словами Президента, ніхто з них не зміг адекватно пояснити, для чого їм ця війна і жорстокість.

Зеленський розповів, що з майже 200 тисяч російських загарбників були ті, хто робив усе, щоб не воювати - утікав у росію, свідомо здавався у полон або наносив собі тяжкі травми.

«А більшість їхньої армії продовжує воювати незрозуміло за що, на нашій землі, абсолютно безглуздо і максимально жорстоко. Продовжує воювати так, що часто думаєш, чи це люди взагалі», - наголосив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні, 8 квітня, російські окупанти запустили ракету на залізничний вокзал міста Краматорськ, що на Донеччині.

В результаті обстрілів 40 осіб загинуло, а понад 100 дістали поранення. Серед жертв ракетного удару опинились й діти. Точна кількість їх - невідома.

ІА "Вголос": НОВИНИ