За даними західної розвідки, росія накопичує поблизу українського кордону літаки та гелікоптери. Це свідчить про те, що москва може задіяти авіацію для підтримки наземного наступу своїх військ.

Про це повідомляє Financial Times.

Як йдеться у повідомленні, рф готується кинути у війну свої літаки та вертольоти, щоб підтримати наземний наступ, що захлинається.

За словами західних офіційних осіб, страх перед повітряною війною в Україні спонукав союзників зробити пріоритетом швидку доставку систем ППО та артилерійських боєприпасів до Києва, щоб відреагувати на зміну підходу рф.

Розвіддані, передані союзникам по НАТО, показують, що росія накопичує літаки та вертольоти неподалік кордону з Україною. Міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив загрозу, яку становлять значні військово-повітряні сили росії, що залишилися.

«Він дуже ясно дав зрозуміти, що в нас мало часу, щоб допомогти українцям підготуватися до наступу, і що вони мають досить специфічні потреби», - висловив іншу думку високопосадовець адміністрації США.

Водночас сам Остін на прес-конференції підкреслив, що США не бачать неминучих ознак «масованої повітряної атаки», що насувається. Однак він додав, що Вашингтон і його союзники направляють в Україну якомога більше засобів протиповітряної оборони.

За його словами, російські сухопутні сили досить виснажені, тож це найкращий показник того, що вони перетворять наступ на повітряний бій.

Як писав «Вголос», у вівторок, 14 лютого, над територією Росії було помічено дивну активність літаків, котрі у разі глобальної небезпеки можуть стати командними пунктами. Мова про так звані літаки «судного дня».

Читайте також:

Під москвою, біля військового заводу, спалахнула потужна пожежа. Відео

Американський генерал назвав найбільшу загрозу Україні з боку рф

У Маріуполі помер перший гауляйтер міста: що відомо

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ