Росія направила до Білорусії підрозділ десантників для «проведення навчань» в Гродненські області, що межує з Польщею і Литвою.

Про це повідомив російський «Інтерфакс» із посиланням на Міноборони РФ, інформує УП.

«12 листопада в рамках раптової перевірки бойової готовності Повітряно-десантних військ підрозділ російських десантників виконає практичне десантування на незнайомому майданчику приземлення на території Гродненської області Республіки Білорусь», - ідеться у повідомленні.

В Міноборони РФ пояснили, що підрозділ «візьме участь у спільному тактичному навчанні із підрозділами білоруських збройних сил». Десантників скинуть літаки Іл-76.

Там заявляють, що «після десантування та відпрацювання спільно з підрозділами білоруських збройних сил навчально-бойових завдань російські десантники повернуться до пункту постійної дислокації на території Росії».

До російських військових також приєднався тактичний повітряний десант Сил спеціальних операцій ЗС Білорусі.

Наразі також відомо, що до спільних військових тренувань залучили літаки Іл-76 військово-транспортної авіації Росії та вертольоти ВПС та військ ППО Білорусі.

Тим часом на кордоні з Польщею уже кілька днів скупчуються мігранти, яких Білорусь намагається видворити в ЄС.

Як повідомляв «Вголос», білоруський диктатор Лукашенко попросив Путіна скерувати до кордону з Польщею стратегічну авіацію, що здатна переносити ядерну зброю.

ІА "Вголос": НОВИНИ