У Південній бухті тимчасово окупованого Севастополя помітили два російські підводні човни проекту «Варшав'янка». Вони становлять третину від числа діючих підводних човнів Чорноморського флоту рф.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії»

Журналісти зазначають, що загалом у складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проекту «Варшав'янка». Зараз в морі знаходяться чотири з них.

«Крім мінно-торпедного озброєння, підводні човни »Варшав'янка«несуть крилаті ракети типу »Калібр«, що застосовуються, у різних модифікаціях, по морським та наземним цілям. Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами», – пише видання.

Підводні човни проекту 636 «Варшав'янка» – тип багатоцільових дизель-електричних підводних човнів. Дальність ходу у підводному положенні: 400 миль на трьох вузлах, у режимі РДП на швидкості 7 вузлів – 7500 миль. Автономність становить 45 діб. Екіпаж – 52 особи, у тому числі 12 офіцерів.

Як писав «Вголос», за даними Генштабу ЗСУ, у Бєлгородській області ворог розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”.

ІА "Вголос": НОВИНИ