У Росії заявили, що війська та авіація Західного військового округу РФ завершили «планову перевірку бойової готовності» й нібито повертаються на місця базування.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу Західного військового округу (ЗВО).

Як заявив командувач військ ЗВО Олександр Журавльов, війська «виконали в повному обсязі» всі завдання. Бойова підготовка продовжиться на полігонах.

«Попереду цілий комплекс заходів, зокрема двосторонні тактичні навчання з залученням авіації і систем ППО», — сказав Журавльов.

У штабі округу заявили, що підрозділи бригад зв’язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) прибувають до пунктів постійної дислокації. Авіація, залучена під час так званої перевірки, також повернулася на аеродроми базування.

Після повернення війська ЗВО збираються поповнити необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, ракет та боєприпасів, витрачених під час навчань.

Як зазначає Інтерфакс, про початок так званої перевірки боєготовності з передислокацією підрозділів Західного і Південного військових округів РФ було оголошено чотири дні тому, 25 січня.

Чотири області Західного округу та три з Південного, а також окупований Крим, який РФ незаконно відносить до своєї території і де базуються російські війська, межують з Україною. Зазначається, що російські війська були перекинуті на «віддалені полігони».

Перевірку нібито почали на тлі кризових відносин з НАТО, в офіційних повідомленнях її називали «плановою».

Нагадаємо, вчора українські військові вперше випробували протитанкові комплекси NLAW.

Також, НАТО не має впевненості, що Росія вторгнеться в Україну. Альянс схиляється до того, щоб приймати рішення в залежності від ситуації.

ІА "Вголос": НОВИНИ