Захоплення Сєвєродонецька дозволить Москві заявити, що вона повністю захопила Луганську область. Однак це не принесе Росії жодної іншої істотної військової або економічної вигоди.

Про це йдеться у даних Інституту вивчення війни (ISW).


Відзначається, що українські військові терплять серйозні втрати в битві за Сєвєродонецьк і зіткнулися з найсерйознішим викликом з часу блокади «Азовсталі» в Маріуполі, і цілком можуть понести серйозну тактичну поразку в найближчі дні в разі падіння Сєвєродонецька, хоча такий результат ніяк не гарантований.

 

Захоплення Сєвєродонецька може допомогти в завоюванні решти Донецької області тільки в тому випадку, якщо дасть росіянам імпульс для побудови послідовних операцій, але битва за Сєвєродонецьк, швидше за все, буде запобігати продовження великомасштабних російських наступальних операцій, - зазначається у повідомленні. 

Росіяни зосередили набагато більшу частину своїх наступальних бойових сил для взяття Сєвєродонецька, ніж українці, формуючи «градієнт виснаження» в цілому на користь Києва. Українці також продовжують отримувати припаси і техніку від своїх союзників, як би повільним і обмеженим не був цей потік.

Нагадаємо, російські військові намагаються витягнути з води біля острова Зміїний уражений десантний катер типу «Раптор», і переправити його в пункт базування Донузлав.

 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ